Missie

Stichting Khalsa Foundation Europe organiseert sikh religieuze evenementen en bijeenkomsten. Ons doel is om mensen met elkaar te verbinden. De missie van onze stichting is om elkaar te stimuleren in het Sikh geloof en elkaar te verbinden.

Het Sikhisme is een monotheïstisch geloof. Het is universeel toegankelijk voor iedereen om de liefde voor God via goddelijke lofzang te ervaren. Volgelingen worden sikhs genoemd – hetgeen leerling of student betekent.

Visie

Als stichting zetten wij ons in mensen met elkaar te verbinden. Met als focus op een moderne manier uitleg te geven over het sikh geloof wat jongeren aanspreekt Dit doen wij o.a. door:

• Het jaarlijks organiseren van Khalsa Camp

• Het jaarlijks organiseren van Turban Day

• Het aanbieden van een Sikh Hulplijn

• Het aanbieden van voorlichting op scholen

Khalsa Camp is een 5-daagse zomerkamp voor iedereen ouder dan 14 jaar om kennis te maken met het sikh geloof. Diverse Sikh sprekers geven dan workshops en lezingen over het sikh geloof. Ook zal er worden gebeden en sportactiviteiten gedaan.

Onze ambitie

Onze ambitie is om zoveel mogelijk mensen jongeren te bereiken en te informeren over het sikh geloof. Ons streven is om over 10 jaar, 500 deelnemers te verwelkomen op Khalsa Camp. Daarnaast willen wij op lange termijn meerdere terugkerende activiteiten organiseren die onze missie en visie ondersteunen. Afgelopen jaren zagen we bij veel jeugd uit de sikh gurudwara’s (gebedshuis) in Nederland dat de connectie met het sikh geloof verminderd werd. Met als gevolg dat zij niet altijd weten wat hun plek is in de samenleving. We willen door meer bijeenkomsten met elkaar ervoor zorgen dat we met elkaar verbonden zijn.

Korte termijn ambitie

Wij starten met het jaarlijks organiseren van de zomerkamp voor iedereen ouder dan 14 jaar om kennis te maken met het Sikh geloof.

Wij starten met het jaarlijks organiseren van Turban Day voor iedereen ouder dan 14 jaar om kennis te maken met het Sikh geloof.

Wij willen een Sikh hulplijn aanbieden waarbij mensen hun (privé) problemen kunnen bespreken en hulp kunnen krijgen vanuit de sikh principes.

Doelstellingen

  • Sikh jongeren uitleggen over het sikh geloof. Wij zullen ons in eerste instantie richten op sikh jongeren in Nederland en omliggende landen.
  • Turban Day organiseren op een drukbezocht locatie, waarbij Nederlanders die het sikh geloof niet kennen, hierover kunnen informeren en een tulband kunnen dragen. Leuk voor een selfie voor social media. Dit zal voor meer bekendheid zorgen van de sikh geloof onder de Nederlanders.
  • Een sikh hulplijn waarbij mensen hun (privé) problemen kunnen bespreken en hulp kunnen krijgen vanuit de sikh principes. We zullen hier professionals uit het buitenland ( UK, USA en Canada ) om hulp vragen voor expertise.

Maatschappelijk vraagstuk

Ons initiatief is gebaseerd op het vraagstuk “Hoe kunnen we de maatschappij meer met elkaar verbinden en stimuleren over het sikh geloof ? ” Want ons maatschappij raakt meer geïsoleerd. Waar de jeugd vroeger veel buiten speelde, is dit veranderd naar veel tijd besteden op de smartphone. Aandacht wordt steeds schaarser. Er zijn heel wat onderzoeken die aantonen dat jongeren geïsoleerd zijn. Ouders hebben vanwege de hoge werkdruk en weinig quality time te weinig tijd om aandacht aan hun kinderen te besteden.

Ons doel is om mensen met elkaar te verbinden. De missie van onze stichting elkaar te stimuleren in het sikh geloof en elkaar te verbinden.

Doel initiatief

Onze ambitie is om zoveel mogelijk mensen jongeren te bereiken en te informeren over het sikh geloof en mensen met elkaar te verbinden

Bereiken doel

Ons doel bereiken we door het jaarlijks organiseren van de zomerkamp voor iedereen ouder dan 14 jaar om kennis te maken met het Sikh geloof. En door het jaarlijks organiseren van Turban Day voor iedereen ouder dan 14 jaar om kennis te maken met het Sikh geloof. Een sikh hulplijn aanbieden waarbij mensen hun (privé) problemen kunnen bespreken en hulp kunnen krijgen vanuit de sikh principes om isolatie te voorkomen. Daarnaast willen wij voorlichting aanbieden op scholen.

Deze activiteiten zullen veelal plaatsvinden in de omgeving van de vrijwilligers. Hiervoor hanteren wij onze ‘kettingreactie formule’.